Як не стати кур'єром доставки подарунків для своєї дитини


Опубліковано 07 Грудень 2016 о 08:49

Блог Діти в місті Хмельницький >  Оглядові статті >  Як не стати кур'єром доставки подарунків для своєї дитини


Як не стати кур'єром доставки подарунків для своєї дитини

Вам вже озвучили список всього, що повинен принести Святий Миколай?


Так, ваша дитина виросла і перетворилася на маленького диктатора, особливо перед святами. Але послухайте, це ж її мало не єдиний шанс відкрито висловити всі свої нескінченні «хочу» і «треба». Не потрібно забороняти дитині висловлювати бажання. Нехай говорить, а ви вже розберетеся. Ви ж дорослі - як-небудь впораєтеся. Але важливо не переборщити. І не перетворити свій рюкзак в мішок Миколая. І не стати кур'єром подарунків з пункту А в пункт B.


Для цього потрібна, як мінімум, фантазія. Щоб перетворити процес подарункодарування в гру. Тобто покласти щось під подушку, в носок, чобіток або під ялинку - це, звичайно, неймовірно. Але чому б не влаштувати квест. Наприклад, нехай під подушкою виявиться не новий дроїд, а папірець з цінними вказівками щодо його розшуку: «Шлях до твого подарунку лежить через морське дно» (ну тобто через енциклопедію про підводний світ, але про це дитина повинна здогадатися сама). А там ще одна підказка. І ще. І ще. І так, чим тернистіший буде шлях до подарунка, тим веселіше і корисніше для всіх. Знаєте адже, що по-справжньому цінується.


А ще дуже важливо вибрати зі списку бажань, тільки найголовніше. А краще здогадатися самому, чого дитині хочеться більш за все. Так, ніяких офіційних списків і запитів. Спробуйте без цього. Просто говоріть із дитиною про її мрії багато і чесно, довго-довго, в ідеалі - щодня. І одного разу вона зізнається, чого б їй хотілося насправді. Так у вас буде більше шансів не стати постачальником яскравої коробки, а справжнім чарівником, який здійснює мрії.


А ви ж, здається, саме до цього і прагнули!

http://bi.ua/





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук