Топ-25 правильних мультфільмів, які необхідно подивитися всією родиною


Опубліковано 09 Липень 2018 о 18:51

Блог Діти в місті Хмельницький >  Топ-25 правильних мультфільмів, які необхідно подивитися всією родиною


Топ-25 правильних мультфільмів, які необхідно подивитися всією родиною

Тільки батьки можуть допомогти дітям зрозуміти концепцію моралі, але малеча терпіти не може такі лекції (а хто ж любить). То як же пояснити дитині такі поняття, як любов, дружба, довіра, чесність, не вдаючись до педантичних повчань? Відповідь проста — дитячі анімаційні фільми. Але ж дітвору й так за вуха не відтягнути від гаджета, та й мультиків зараз так багато випускають, і далеко не всі вони можуть навчити молоде покоління чомусь хорошому. Це дійсно так. Саме тому, «Діти в місті» підготували добірку правильних мультфільмів, які в доступній манері відкривають дітям головні сімейні цінності, допомагають їм зрозуміти основи взаємовідносин у суспільстві та вчать важливим життєвим урокам. Деякі з них не завадило би подивитися і дорослим. Отже, перелік мультфільмів, які найкраще підходять для сімейного перегляду:


«Бембі»


Для більшості дорослих «Бембі» — це фільм з багатьма «вперше». Переглядаючи цей мультик в дитинстві ми вперше дізналися, що з хорошими людьми трапляються погані речі, в даному випадку з маленьким оленятком Бембі. А ще — це перший мультфільм, під час перегляду якого плакала кожна дитина. Недаремно «Бембі» визнано найкращим діснеївським мультфільмом. Навіть за 76 років після випуску цей анімаційний фільм не втратив ні краплини актуальності.

Коротко про сюжет: маленьке оленятко Бембі народжується у лісі, знаходить друзів та разом з ними вчиться ходити, говорити та знайомиться з іншими мешканцями. Але одного разу Бембі дізнається, що його домівці загрожує небезпека, причина якої — людина. Цей мультфільм обов’язковий для перегляду як дітям, так і дорослим.


«Король Лев», «Король Лев: Гордість Сімби», «Король Лев: Хакуна Матата»


«Король Лев» — це не просто трилогія анімаційних фільмів, це класика мультиплікаційного жанру. У цьому шедеврі від студії «Дісней» були порушені вічні загальнолюдські теми такі, як родинні зв’язки, зрада, втрата близької людини, розкаяння та вміння прощати. Головна ідея історії — це прийняття особистої відповідальності та віра у те, що безвихідних ситуацій не буває, адже докладаючи зусиль можна подолати всі негаразди. А ще, що добре мати вірних друзів.

Перша частина знайомить глядачів із молодим левеням на ім’я Сімба, який втрачає свого батька і королівство через злісного дядька Шрама, жадібного до влади. Але Сімба повертається та відвойовує прайд коли дорослішає, ставши сильним та рішучим левом, гідним свого батька. Перегляд цього мультфільму може стати трохи важким для дітей молодшого віку, але завдяки яскравій анімації та життєвим урокам, він заслуговує вашої уваги.

Друга частина фільму розповідає про дорослого Сімбу та висвітлює життєвий шлях та романтичні відносини між його донькою Кіарою та сином Шрама — юним левом Кову.

«Король Лев: Хакуна Матата» — це переказ першої частини, але з точки зору суриката Тімона та кабана бородавочника Пумби. Третя частина відкриває нам завісу на знайомство та початок великої дружби під гаслом «Хакуна Матата» — життя без турбот.




«Вперед і вгору»



Цей анімаційний фільм — яскрава та життєрадісна історія про неймовірну мандрівку, але не машиною, не літаком, і навіть не потягом, а цілим будинком, піднятим у повітря величезною кількістю повітряних кульок. Небезпеки дикої природи безкрайніх джунглів, зіткнення з неочікуваним ворогом, нові друзі та безліч дивовижних пригод — усе це чекає на героїв мультфільму.


«ВОЛЛ-І»




Картина відкриває завісу на можливе майбутнє планети Земля в далекому 2805 році. Людство більше не живе тут, а безкрайні простори колись зеленої планети усіяні сміттям, яке щодня прибирає робот ВОЛЛ-І. Цей мультфільм має приховане послання до всіх дітей: дає уявлення про те, якою може стати наша планета, якщо ми не будемо піклуватися про неї.


«Веселі ніжки» («Роби ноги») 1, 2





Історія про неймовірно веселі пригоди музично обдарованих імператорських пінгвінів.

Пінгвіни живуть у доволі суворих умовах, а єдиною їх улюбленою розвагою є співи, завдяки яким вони почувають себе весело та тепло.

Головний герой — малюк Мамбл, якому полярний ведмідь явно відтоптав вухо, бо на відміну від своїх сородичів Мамбл зовсім не вміє співати. Через це молодий пінгвін відчуває себе справжнім вигнанцем. Але Мамбл чудово та із задоволенням танцює. Його мрія довести, що це не менш весело та круто, як і співи. А якщо чогось серйозно бажати, то завжди можна віднайти шлях, як досягти своєї мрії.


СМАЧНИЙ POPCORN ВІД COTTON CANDY - спонсор домашнього кіноперегляду.
Замовляй POPCORN з доставкою в два кліки!
Безконтактно та безпечно отримай 6 літрів попкорну за ціною 150 гривень.
Доставка по Львову безкоштовна, по Україні - Нова Пошта.


«Нарешті вдома»





Головний герой мультику — фіолетовий інопланетний монстрик на ім’я О. Він напрочуд веселий та непередбачуваний, на відміну від своїх родичів, і через свої витівки опинився у вигнанні. А між тим представники його цивілізації захоплюють планету Земля, відправляючи усіх людей у резервацію. Усіх, окрім маленької хороброї дівчинки, яка волею випадку зустрічається з О та вирушає разом з ним на пошуки своєї мами.


«Хортон»


Сюжет мультфільму розповідає про слоненя Хортона, який має напрочуд великі вуха та відмінний слух. Одного разу Хортон чує голоси, які лунають з маленької пушинки та дізнається, що там живе ціла цивілізація милих істот, які потребують його допомоги та захисту від злодіїв. Мультфільм про те, як важливо довіряти своїм інстинктам, допомагати іншим та вірити у свої сили.


«Ваяна»





Історія Ваяни — це захоплива мандрівка дивними просторами Океанії. Донька вождя острівного племені Ваяна разом з величним напівбогом Мауї вирушають у морську подорож, у пошуках неймовірних пригод та грандіозних відкриттів.

Мультфільм вчить шанувати природу, вірити в себе та бути відповідальним за свої вчинки.


«Думками навиворіт»




Приголомшливий, глибокий мультфільм для дітей і дорослих, здатний допомогти краще зрозуміти одне одного. Мова в цьому шедеврі від диснеївських аніматорів йдеться про людські почуття й емоції.

За задумом творців мультфільму, кожна людина має приблизно однаковий набір почуттів. В когось домінують одні емоції, у когось інші. Так от, в голові кожного з нас живуть: Радість, Печаль, Страх, Гнів і Відраза. У 11-и річної дівчинки Райлі, головної героїні мультику, в почуттях завжди переважала Радість, але з переїздом в чуже місто все частіше почала втручатись Печаль.

Фантастично красивий і цікавий мультфільм про дорослішання і внутрішні почуття, що вирують в кожному з нас.


«Фердинанд»





Комедійний анімаційний фільм розповідає про молодого та доброзичливого бичка Фердинанда, який на відміну від інших своїх одноплемінників, не любить битись і зовсім не мріє про виступ в кориді. Але доля вирішує інакше і перед Фердинандом стоїть важке завдання — повернутися до своїх друзів, перебороти всі труднощі та залишитися самим собою.


«Тролі»


Серед чарівного лісу живуть маленькі тролі, які понад усе люблять танцювати, співати та обійматися. Але їм загрожує небезпека, бо злі бергени обожнюють ласувати смачненькими тролями. Головним героям мультфільму, тролям на імена Мачок та Пагін, потрібно врятувати своїх друзів долаючи різні небезпеки. Маленькі троленята сміливо направляються у лігво головного злодія, щоб врятувати свого короля та решту вкрадених тролів. «Тролі» — це історія про те, що не всі злодії насправді погані, а добрі герої іноді роблять підлі вчинки. І звичайно ж, це весела казка про любов, дружню підтримку та міцні родинні зв’язки.


«Леонардо: місія Мона Ліза»





Перед глядачами постає історія пригод юного винахідника Леонардо з міста Вінчі. Головний герой живе буденним розміреним життям, повністю присвятивши себе своїм винаходам. Його найкращий друг Лoренцo в усьому допомагає Леонардо і підтримує в усіх починаннях, а ось прекрасна Джоконда глузує з дивних ідей генія-початківця. Якось до їхнього міста потрапляє таємничий блукач, який розповідає про втрачений скарб, який ще нікому не вдавалося віднайти. Гарна нагода для пригод. Незабаром троє друзів, сподіваючись на фортуну і свої вміння, вирушають у дивну подорож за скарбами.


«Крижане серце»



Анімаційний фільм, який бачили мабуть всі дівчатка. У центрі сюжету сестри Ельза та Анна, які в дитинстві були найкращими подругами, але через свій магічний дар Ельза відсторонилася від сестри, боячись нашкодити. Проходить час, дівчата дорослішають і Ельзі доводиться зійти на трон, але стається лихо, і все королівство охоплює вічна зима. Сестрам доведеться повернути літо та налагодити сестринські відносини.

Головна ідея картини — це непереможна сила любові та родинний зв’язок.






Це перша частина мультфільмів, рекомендованих до перегляду дітям від п'яти років. Діліться в коментарях своїми фаворитами і ми обов'язково включимо їх в другу частину добірки.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук