Новорічні поробки: чим прикрашати ялинку, якщо в домі дитина


Опубліковано 27 Листопад 2018 о 09:42

Блог Діти в місті Хмельницький >  Новорічні поробки: чим прикрашати ялинку, якщо в домі дитина


Новорічні поробки: чим прикрашати ялинку, якщо в домі дитина

Designed by Freepic.diller


Через кілька тижнів уже можна буде наряджати ялинку, а чим, як не прикрасами, зробленими власноруч? Заохочуйте дітей до творчості, адже це позитивно впливає на розвиток дитини, і, крім того, зближує всіх членів родини.

Зараз дедалі більше звертають увагу на іграшки та прикраси з природних матеріалів, а якщо в домі дитина — й поготів. Скляні іграшки становлять загрозу для малюків, але ж не відмовлятися від головного символу свята. То що ж робити, чіпляти ялинку до стелі? Обмотати харчовою плівкою? Хоча дехто так і робить, ми все ж пропонуємо вибрати прикраси з екологічних та безпечних матеріалів. По секрету — деякі з них можна навіть їсти. То що ж це за чарівні прикраси?


Дерев’яні прикраси



Іграшки з дерева не зможуть розколотися та поранити вашого малюка, не вдарять током, та навіть якщо малюк потягне їх до рота, нічого поганого не трапиться. Головне — вибрати якісні іграшки. Ви можете самотужки виготовити такі медальйони зі спилів гілок, а можете замовити готові набори дерев’яних ялинкових прикрас.



Із сухих рівних гілочок можна зробити різдвяні зірки або сніжинки. Гілочки можна зв’язати мотузкою або склеїти, та прикрасити ґудзиками, шишками, гілочками туї, стрічками та апельсиновими зірочками.


Цитрусові прикраси



Усі мами й тата знають, що Новий Рік — це аромат апельсинів, мандаринів та кориці, тому наступний пункт нашої добірки — декор цитрусовими фруктами.

Тільки уявіть — за вікном йде лапатий сніг, у кімнаті розноситься аромат мандаринок, кориці та гвоздики, а вся сім’я натхненно вирізає зірочки з апельсинових скоринок. Діти збережуть ці теплі спогади на все життя. Так виготовлення новорічного декору може стати чудовим заняттям, яке зблизить всю родину.

Щоб зробити новорічні прикраси з цитрусових, їх спочатку треба просушити. Для цього треба нарізати апельсин на дольки та підсушити в духовці протягом 3 годин за температури 120 градусів.


Прикраси з паперу



Новорічні кулі, сніжинки, зірочки — все це можна зробити з крафт-паперу, картону, декоративного паперу, або ж зі сторінок старих книжок. До цієї роботи можна залучати навіть дворічок. Ви можете вирізати шаблони, а малеча прикрасить їх камінцями, стрічками або бусинами.

З дітками дитсадівського віку можна робити новорічні аплікації. У якості матеріалу для поробок можна використати кольоровий папір, ватні диски, картон із блискітками, фарби, стрічки, ґудзики та багато інших підручних матеріалів.



Таке веселе заняття обов’язково подарує святковий настрій усій родині. А що найкраще нагадує про наближення Нового Року? Звичайно ж сніг та Сніговик. Ви можете зробити аплікації таких веселих Сніговичків разом зі своєю дитиною.


Прикраси з тканини, ниток та фетру



Новорічні прикраси з помпонів — справжня знахідка. Якщо в домі маленька дитина — м’які іграшки з пряжі стануть найкращим рішенням, адже малюк не пораниться та не розіб’є нічого. До того ж, вам буде дуже приємно дивитися на ялинку, прикрашену такими різнокольоровими іграшками з помпонів, які ще й зроблені своїми руками.

Іграшки з тканини або фетру — широкий простір для фантазії. Будь-які персонажі, будь-які кольори. Тканинні іграшки можна злегка набити ватою або синтепоном та прикрасити мереживом, гудзиками, паєтками та іншими елементами.


Прикраси з печива та пряників



Ось ми і дійшли до їстівних прикрас. Печиво і розмальовані пряники — традиційна ялинкова прикраса своїми руками, яка в останні роки знову стала популярною. Імбирне печиво додасть дива та магічного настрою у передноворічні дні. Для цієї прикраси, окрім інгредієнтів для тіста, вам знадобляться формочки — це можуть бути ялиноньки, сніговички, різдвяні зірки, або чоловічки. Для того, щоб ваші імбирні прикраси казково та неперевершено виглядали, їх потрібно розмалювати кольоровою глазур’ю.

Розмальовування різдвяного печива — улюблене заняття багатьох сімей, яке стає доброю традицією. Долучайте до цієї справи дітей, і малеча гарантовано буде у захваті.

Якщо з випіканням імбирних пряників у вас складнощі — можна зліпити фігурки з солоного тіста, і розписати їх на свій смак. Гірлянда з зірочок, звіряток або пряникових чоловічків — прекрасна ідея новорічного декору і для ялинки, і для будинку.

Святкове натхнення можна знайти не тільки завдяки спеціальним матеріалам для творчості, а й у зовсім несподіваних речах. Все, що трапляється під руки, в Новий рік змінюється і набуває святкові обриси, навіть дерев’яні намистини і соломинки, палички кориці, гудзики.


Ялинкова прикраса з паличок кориці



Що знадобиться:

  • палички кориці;
  • клейовий пістолет;
  • гілочки штучної ялинки;
  • яскраві ґудзики, бусинки.


Вам із малюком буде потрібно приклеїти до кориці гілочки ялинки, а потім прикрасити духмяну красуню ґудзиками або бусинками.

Із картона та кольорових ниток також можна створити чудові ялиноньки. Матеріалом для прикрашання може стати будь-що: ґудзики, бусинки, стрічки — усе залежить від вашої фантазії та побажань малюка.



Вам знадобиться:

  • картон;
  • нитки;
  • ножиці;
  • барвисті бусинки;
  • стрічки;
  • клей.


Якщо ваш малюк ще не досить добре володіє пальчиками, щоб рівненько намотати нитку на картон, то він зможе зробити ялинку з кольорового паперу. Для цього підготуйте основу ялинки з картону та наріжте смужки зеленого паперу різних відтінків. Нехай малюк наклеїть ці смужки на картон, а ви потім просто відріжте зайве ножицями.



Так само ви можете підготувати зелені трикутники з картону, які потім стануть ялинками, а малюк просто наклеїть на них ґудзики або бусинки. Залишиться тільки приєднати яскраву стрічку й можна вішати на ялинку.

Або з таких ялиночок можна створити цілий казковий ліс. А якщо ваша дитина вправно робить такі аплікації, ви можете разом зробити об’ємну ялинку з ґудзиків.


Тепер у вас є маса ідей, як зробити неймовірні новорічні прикраси на ялинку своїми руками. Казкового вам Нового року!






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук