Як написати листа Святому Миколаю: корисні поради для дітей


Опубліковано 10 Грудень 2019 о 10:06

Блог Діти в місті Хмельницький >  Дитяча література >  Як написати листа Святому Миколаю: корисні поради для дітей


Як написати листа Святому Миколаю: корисні поради для дітей

День святого Миколая дає старт новорічним святам, адже багато родин саме в цей день встановлюють ялинку та прикрашають домівку. А отже, чекають на цей день як дорослі, так і діти. Тим паче, що ранком цього дня можна знайти омріяний подарунок під подушкою. Однак для того, щоб отримати «миколайчика», потрібно заздалегідь попросити чудотворця про бажаний подарунок. Щоб Святий знав, що саме покласти під подушку, слід написати йому листа. У цій статті ми зібрали корисні та цікаві поради, як правильно написати листа Святому Миколаю, та як перетворити це на сімейну передноворічну традицію.


Навіщо писати листа Миколаю?


Листування зі Святим Миколаєм дарує дитині віру в дива, вносить елемент новорічної казковості. А ще вчить аналізувати свої вчинки, своє життя та свої бажання. До того ж, написання листа — це гарний привід для творчості, адже послання до Миколая можна прикрасити малюнками та аплікаціями.


Як написати листа Святому Миколаю?


Якщо раніше ви не писали листи, радимо спочатку розповісти дитині про Святого Миколая та про походження цього свята. Photo: Freepiк


Святий Миколай — це не вигаданий персонаж, а реальна постать. Миколай — це чоловік, який став святим за благородні вчинки та гідне, праведне життя. Народився Миколай у 270 році в місті Патарі, в південно-західній частині Малої Азії. Згодом Миколай став священиком. А коли померли його батьки, він отримав спадок, але не став жити розкішним життям, а почав допомагати бідним. І робив це таємно.

Вночі з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускається на землю і відправляється в подорож по всій планеті. Саме в цей день, як відомо з легенд, Святий Миколай розкладає свої подарунки під подушки всім слухняним діткам. А для того, щоб Миколай подарував те, про що мріє дитина, варто написати листа дідусеві, та попросити про бажане.


Як оформити лист до Миколая?


Одразу зазначимо, що писати слід від руки, адже надрукований на комп’ютері лист, втрачає всю таємничість та загадковість.


Привітання


Почніть листа з привітання та знайомства. Photo: Freepiк


Почати листа варто з привітання. Наприклад, можна написати «Доброго дня, шановний Святий Миколаю», або «Мої вітання, добрий Святий Миколаю». Негоже буде одразу вимагати подарунки, чи не так?


Ввічливість


Не слід забувати про ввічливість. Згадайте, як ми спілкуємося з рідними та друзями — ми цікавимося як у них йдуть справи, бажаємо здоров’я. У Чудотворця також слід запитати, як у нього справи, що цікавого, чи не стомився він перечитувати сотні листів. Можна привітати його з прийдешніми святами.


Знайомство


Якщо це ваш перший лист, то вам слід представитися та розповісти дещо про себе. А якщо ви вже листувалися — нагадайте Святому хто ви, адже дітей багато, а Миколай один.


Прохання


Це має бути саме прохання, а не вимога. Святий Миколай приносить подарунки слухняним діткам, і якщо ви мрієте про особливий подарунок — попросіть про нього. Зазвичай у нас є багато побажань, але Святий не може виконувати прохання лише однієї дитини, тому варто вибрати щось одне.


Обіцянка


Миколай винагороджує хороших дітей, тому слід пообіцяти й надалі бути чемною та слухняною дитиною. Photo: Freepiк


Дитина має розуміти, що коли вона щось просить, то має щось давати взамін. Святий Миколай винагороджує хороших дітей, тих, що допомагають своїм рідним, гарно поводяться та роблять добрі справи, тому слід пообіцяти Миколаю й надалі бути чемною та слухняною дитиною.

Діти старшого віку можуть проаналізувати свої вчинки та перелічити як добрі з них, так і ті, яких соромляться.

Якщо ваше чадо дуже скромне, допоможіть йому згадати добрі та корисні справи (не забуває чистити зубки, прибирає іграшки, допомагає батькам, друзям, ділиться іграшками, гарно вчиться…). Почніть із позитивного. Якщо хочете акцентувати увагу на негативних моментах — м’яко нагадайте про це, щоб дитина задумалася, як можна виправити поведінку в майбутньому. Повірте, такий виховний момент спрацює на відмінно.


Прощання


На завершення слід попрощатися з Миколаєм, подякувати йому та побажати веселих свят. Листа можна прикрасити малюнками та новорічною аплікацією.


Куди відправляти листи Святому Миколаю?


Можна вказати одержувача — «Небесна канцелярія. Святому Миколаю» і залишити листа на підвіконні, щоб помічники Чудотворця забрали його.

В Україні є справжні резиденції святого Миколая Чудотворця, які допомагають виконати мрію малюків. Ось де справді можна зустрітися зі Святим Миколаєм у Києві:


Резиденція святого Миколая у Великій лаврській дзвіниці


Зимова Країна на ВДНГ


Новий рік на Подолі





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук