Сучасно про історію України: Топ-7 роликів для дітей та підлітків про видатних українців


Опубліковано 27 Березень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Сучасно про історію України: Топ-7 роликів для дітей та підлітків про видатних українців


Сучасно про історію України: Топ-7 роликів для дітей та підлітків про видатних українців

Photo: Рixabay


На карантині діти багато часу проводять за гаджетами. Звичайно, у батьків не завжди є час, щоб займатися з малими, а тим більше, якщо треба дистанційно працювати. Тому нерідко доводиться вмикати школярам мультики або розважальні передачі. «Діти в місті» склали для вас добірку цікавих роликів про видатних українців, які надихнуть ваших малих на звершення та навчання.


Тарас Шевченко – супер-зірка


Більшість українців знають історію великого Кобзаря, але в цьому мультику зібрали найнеймовірніші факти про Шевченка, які буде цікаво послухати і дорослим.



Video: Книга-мандрівка. Україна 


Бунтарка і новаторка Леся Українка


Новий погляд на українську поетесу, який прийдеться до смаку підліткам. Ким би була Леся, якби жила у сучасній Україні? На це питання є відповідь у відео.



Video: Книга-мандрівка. Україна


Читайте також: топ-10 веселих та пізнавальних YouTube лекцій для дітей


Казимир Малевич та таємниця чорного квадрату


Цей короткий ролик розповість про життя одного з найдивніших українських художників, який народився в українсько-польській сім`ї, а перші 17 років життя провів у подорожах Україною.



Video: Книга-мандрівка. Україна


Богдан Хмельницький – життя як воно є


Богдан з дитинства мріяв стати величним воїном та боронити українську землю. Його історія прийдеться до смаку усім хлопцям – нащадкам славного козацького роду.



Video: Книга-мандрівка. Україна


Також вам може сподобатися наша добірка: Топ-12 патріотичних мультиків, що розкажуть дітям цікаві факти про Україну


Григорій Сковорода та пошук власного Я


Історія про українського філософа, який збирав знання за кордоном та ділився ними з українцями. Про визначну особистість в простій формі розповідають автори проекту «Книга-мандрівка».



Video: Книга-мандрівка. Україна


Іван Пулюй, який навчав Теслу


А ви знали, що видатний винахідник Нікола Тесла навчився виробляти трубки для своїх дослідів у українця Пулюя. З цього відео ви дізнаєтеся ще більше про українського фізика з Тернопільщини.



Video: Книга-мандрівка. Україна


Володимир Хавкін та його бій з чумою


Лише уявіть собі, що вакцину від холери та чуми створив українець! Виходець з Одеси врятував людство від багатьох смертей. Це відео особливо актуальне сьогодні, коли сотні вчених по всьому світу працюють над ліками та вакциною від коронавірусу. З відео ви дізнаєтеся, що саме українець придумав, як врятувати людей від епідемії.



Video: Книга-мандрівка. Україна


Раніше ми писали про топ-7 мультфільмів для юних розумників

А які цікаві факти про Україну і видатних українців знаєте ви? Діліться з нами в коментарях!





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук