Як вибрати безпечний дитячий конструктор?


Опубліковано 29 Травень 2020 о 12:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Як вибрати безпечний дитячий конструктор?


Як вибрати безпечний дитячий конструктор?

Photo: Freepik.com


Конструктор - популярна іграшка в період карантину. Різноманітність наборів відкриває простір для фантазії, надовго займає дитину. Виробники пропонують величезний вибір виробів, а гіпермаркет «Ашан» доставить дитячий конструктор по Україні кур'єром, у вибране відділення «Нової пошти» або пункт обслуговування клієнтів по самовивозу. Єдине питання, яке слід вирішити заздалегідь - який конструктор купити, щоб не нашкодити дитині.


Враховуйте вік


Купуйте конструктор відповідної вікової категорії. Набори для малюків складаються з великих деталей, які неможливо проковтнути. Набори для дошкільнят виключають електричні деталі, складні сюжети, тонку збірку.


Залежно від віку рекомендуються такі конструктори:

  • Для дітей 2–4 років

Набори з гнучких або м'яких деталей різних форм і забарвлень. Вироби дають простір для фантазії, приємні на дотик, ними неможливо поранитися, зіпсувати меблі. Ближче до 4 років життя дитині стають цікаві прості дерев'яні конструктори - екологічний варіант невисокої вартості.

  • Для дітей 5–7 років

Пластмасові набори із яскравих деталей, іноді зі вбудованими діодами, магнітами. У цьому віці діти охоче грають магнітними конструкторами. Динамічні трансформери надовго захоплюють увагу дитини. Спостерігаючи за рухом моделей по горах, тунелях, лабіринтами, дитина заспокоюється.

  • Для дітей 8–10 років

Металеві конструктори, де в якості з'єднань використовуються шурупи і гайки. Дозвольте дитині самій зібрати запропоновані в інструкції моделі або конструкції, які підкаже їй фантазія. Механічні конструктори краще збирати разом із батьками.

  • Для дітей 11 років та старше

Радіокеровані моделі, з використанням діодів, мікросхем, резисторів. Для них пропонуються науково-пізнавальні набори для проведення дослідів в галузі фізики і хімії.


Якщо немає можливості придбати дорогий набір, беріть невеликий та з часом докуповуйте інші частини. Слідкуйте, щоб вони були сумісні одна з одною.


Читайте также: Вагон і маленький візочок, або скільки іграшок насправді потрібно дитині


Критерії безпеки


Photo: Freepik.com


Вибираючи конструктор, зверніть увагу на такі нюанси:

  • Відсутність гострих кутів і сколів, особливо на виробах для малюка.
  • Якість барвників. Фарба не повинна залишатися на руках.
  • Хід складових. Деталі повинні міцно кріпитися, рухатися вільно, але без зайвих люфтів.
  • Нейтральний запах. Якісний виріб не має різкого, інтенсивного, неприємного запаху.
  • Перевірений виробник. Вітчизняні або іноземні виробники супроводжують продукцію сертифікатами якості.


Вам може сподобатися стаття: Порядок у дитячій кімнаті: лайфхаки для зберігання іграшок


Якщо купуєте в інтернет-магазині, перевірте виріб при кур'єрі. Оформляйте замовлення у відомих дистриб'юторів, щоб уникнути неприємностей.


*матеріал розміщений на правах реклами





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук