Як прикрасити будинок до Нового року: цікаві ідеї, які забезпечать святковий настрій


Опубліковано 18 Грудень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Як прикрасити будинок до Нового року: цікаві ідеї, які забезпечать святковий настрій


Як прикрасити будинок до Нового року: цікаві ідеї, які забезпечать святковий настрій

Photo: Freepik


Ось і починається прекрасний період - місяць новорічних свят, який з дитинства асоціюється у нас з подарунками, частуваннями, зустрічами з рідними і близькими. Щоб створити новорічну атмосферу вдома, обов'язково потрібно прикрасити його до Нового року. Ви помітите, як відразу ж зміниться ваш настрій, як тільки у квартирі буде пахнути ялинкою, а на вікнах з'являться сніжинки.

Варто відзначити, що підготовка хати до Нового року - це відмінний спосіб провести час з дітьми, прищепити їм смак і прекрасні новорічні традиції. «Діти в місті» зібрали масу ідей для прикраси будинку на будь-який смак.


Вибираємо кольорову гамму


Покровитель 2021 року - білий металевий Бик, тому для новорічного декору радять вибирати біло-сріблясту кольорову гамму. Крім цього, популярними для різдвяних і новорічних свят завжди залишаються червоний, синій і золотистий кольори. Щоб прикрашені кімнати виглядали як на картинках в мережі, намагайтеся використовувати одну кольорову гаму або два-три кольори, які будуть гармоніювати між собою.

Не соромтеся надихатися ідеями з мережі. Чим більше красивого декору попадеться вам на очі, тим більше цікавих ідей прийде вам в голову.


Ось кілька простих способів, які допоможуть вам швидко прикрасити будинок:

  1. Повісьте на двері новорічний вінок, а на підлогу постеліть килимок для ніг з новорічним малюнком. Замість вінка на двері можна приклеїти дощик, сніжинки, новорічні вироби.
  2. На дзеркалі можна намалювати милом, спеціальними маркерами або аерозолю для скла зимові картинки або сніжинки.
  3. Люстри можна прикрасити дощиком, гірляндами з білих сніжинок або декором з магазину.
  4. Дощик на стінах кімнат, електричні гірлянди, свічки в красивих свічниках, невеликі композиції з ялинових гілок і шишок, новорічні картини створять неповторну атмосферу свята.
  5. Для вікон можна зробити своїми руками спеціальні трафарети для малюнків, а також купити фарбу, яка легко змивається. Сніжинки дуже просто вирізати з паперу, а потім приклеїти до скла скотчем або розчином мила.
  6. Відмінна новорічна ідея для декору - дошка з побажаннями, яку можна повісити на стіну поряд з ялинкою.


Варто відзначити, що багато прикрас можна роздрукувати на принтері. До речі, раніше ми писали про ігри для дітей, які також можна роздрукувати прямо вдома.


Спільна справа



Photo: Freepik


Якщо ви любите створювати прикраси руками, вам на допомогу прийдуть численні майстер-класи та ідеї з інтернету. Створення декору - відмінне проведення часу з дітьми.

У цьому відео ви зможете знайти інструкції з виготовлення гірлянд з паперу. Цей спосіб знаком нам з дитинства, але до сих пір хвилююче вирізати фігурки чоловічків, які потім перетворюються в цілу гірлянду.



Video: Цікаві саморобки


А тут ви знайдете покрокову інструкцію для виготовлення красивих гірлянд з кольорового паперу. Спробуйте вирізати маленькі і великі прикраси. Використовуйте різної щільності папір, щоб поекспериментувати з матеріалами.



Video: Цікаві саморобки


Якщо ж ви хочете доручити прикрасу будинку дитині постарше, запропонуйте їй подивитися відео з блогерами-дітьми, які поділяться своїми лайфхаками по прикрашанню будинку.



Video: Sofiya Fly


Ще трохи прикрас


Якщо в цьому році ви плануєте купувати новорічний декор, обов'язково зверніть увагу на наступні товари, які створять неповторну святкову атмосферу:

  • тематичні наволочки для подушок і постільну білизну,
  • дзвіночки на двері,
  • декоративні ліхтарики і свічки,
  • олень і фігурка Санти,
  • новорічний посуд,
  • святкове вбрання (светри, піжами з новорічними зображеннями).


Якщо ви живете в приватному будинку, у вас з'являється велике поле для діяльності, адже прикрашати подвір'я ще цікавіше, ніж квартиру.

Біля сходів можна поставити красиві вазони з маленькими ялинками або декоративними композиціями. Гостями двору можуть стати новорічні персонажі на повний зріст, а двері і вікна можна прикрасити новорічними вогниками.

Крім цього, для вуличного декору можна використовувати речі з дому, які трохи втратили свій шарм. На вулиці трохи застарілі елементи будуть непомітні. До речі, створити новорічний настрій допоможе зимовий спортивний інвентар. Можете прикрасити двір санками, лижами і ковзанами. Перетворити старі предмети на витвір мистецтва допоможуть акрилові фарби.


Святкові пахощі



Photo: Freepik


Коли візуально все виглядає прекрасно, необхідно додати дрібку різдвяних пахощів, щоб свято відбулося. Новий рік пахне мандаринами, теплим какао, а також глінтвейном з корицею.


Щоб створити атмосферу свята вам знадобиться:

  • 3-5 паличок кориці;
  • 1 апельсин;
  • 2 гілочки розмарину;
  • 1 велика ложка гвоздики;
  • 1 чашка журавлини.


Всі інгредієнти необхідно помістити в каструлю з водою, попередньо нарізавши апельсин на скибочки. Варіть вміст, поки будинок не наповниться приємним ароматом. Замість води можна використовувати вишневий сік - вийде безалкогольний глінтвейн.


Після цього новорічний настрій гарантовано!


Читайте також: Як провести новорічне свято вдома без аніматорів і Діда Мороза: ігри, конкурси та хороводи






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук