Топ-5 книжок у жанрі фентезі, для шанувальників Гаррі Поттера


Опубліковано 18 Січень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Топ-5 книжок у жанрі фентезі, для шанувальників Гаррі Поттера


Топ-5 книжок у жанрі фентезі, для шанувальників Гаррі Поттера

Photo: Freepik


Батьки завжди прагнуть прищепити дітям любов до читання. Але шкільна програма не завжди сприяє цьому. Зізнайтеся, ви прочитали всю «Війну та мир», знаєте чому ревуть воли, як ясла повні? Примусове перечитування класики може відвернути школяра від читання.

Велике значення у відносинах дитини з літературою має зацікавленість дитини в тому чи іншому жанрі. Дізнайтеся, які фільми та серіали дивиться ваша дитина, та на основі цього пропонуйте почитати книги. Можна виділити три ключові напрями: детективи, романтичні історії та фентезі. Зазвичай жанри переплітаються, однак відштовхуватись можна від цих трьох направлень. У цій статті ми пропонуємо вам топ-5 книжок, у жанрі фентезі, які нагадують «Гаррі Поттера», «Володаря перснів» та «Голодні ігри». Маємо зауважити, вікова категорія для всіх книжок добірки 12+.


«Замок у хмарах» Керстін Ґір


«Замок у хмарах» — це чудова історія, що сповнена загадок і таємничих подій. Головна героїня книги Фанні працює в старовинному готелі, розташованому під самими хмарами у Швейцарських горах. Спостережливість і цікавість Фанні відкриває їй таємний світ мешканців готелю, і намагаючись розгадати їхні секрети, дівчина опиняється втягнута в неймовірні та небезпечні пригоди.



«Невермур. Випробування Морріган Кроу» Джесіка Таунсенд



Морріґан Кроу значиться в Реєстрі Проклятих Дітей. Її звинувачують в усіх можливих гріхах — від граду до серцевих нападів. Та найгірше те, що Морріґан, згідно з прокляттям, приречена на смерть опівночі в одинадцятий день народження. Але… з’являється дивна людина на ім’я Юпітер Норт. Він наполягає, щоб дівчинка виборола місце в престижному Товаристві Диво­обраних, тож їй доведеться витримати чотири важкі й небезпечні іспити разом із сотнями інших дітей, кожен із яких має надзвичайний дар. А в Морріґан, як вона сама наполягає, жодного дару немає.


«Північне сяйво» Філіп Пулман


Перша книга з циклу «Темні матерії» розповідає про Ліру Белакву, яка мешкає в Оксфорді. В її світі кожна людина має свого деймона — тварину, з якою вони пов’язані. Її дядько — лорд Азріель — приїздить до Джордан-коледжу, аби організувати експедицію на Північ, адже саме там були зроблені знімки із загадковим Пилом. Після цього все летить шкереберть: у місті починають викрадати дітей, подейкують, що їх відправляють саме на Північ. І саме туди вирушає Ліра, аби врятувати свого друга та відкрити нові світи.

За мотивами цієї історії зняті фільм «Золотий компас», та серіал «Темні матерії».




«Хлопчик жук» Майя Леонард




Як можна пояснити загадкове зникнення вченого Бартолом’ю Каттла з Музею природознавства? Слідство заходить у глухий кут, аж поки до справи не береться тринадцятирічний син ученого на ім’я Даркус. Разом із дядьком Максиміліаном та новими друзями, Віргінією й Бертольтом, хлопчик розпочинає власне розслідування. Аж тут він несподівано знаходить біля смітника картонну коробку, а в ній — дивного жука, що начебто розуміє нового знайомого, зовсім як людина… Але ж не можна бути спорідненою душею з жуком… чи можна? І чому зниклий тато ніколи не розповідав, що все життя захоплювався жуками й навіть був одним із авторів давно забутого «Проекту Фабр»? Питань стає дедалі більше, тоді як сам хлопчик опиняється у справжній небезпеці…


«Бартімеус. Книга 1. Амулет Самарканда» Джонатан Страуд


У Лондоні, для якого магія — звичайна справа, чимало демонів. Їх закликають чарівники, щоб ті виконували їх доручення. Одного разу юний Натаніель теж вирішує вдатися до допомоги джина щоб помститися ворогу. Але викликати стародавнього джина та контролювати його — дві абсолютно різні справи… Бартімеус все ж виконує волю свого господаря та викрадає амулет Самарканда, але пригоди джина та молодого чарівника тільки починаються!



Вам може бути корисною стаття «Як розвинути у дитини навички швидкочитання»





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук