Топ-10 найкращих мультфільмів про сім’ю та відносини між братами й сестрами


Опубліковано 15 Квітень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Топ-10 найкращих мультфільмів про сім’ю та відносини між братами й сестрами


Топ-10 найкращих мультфільмів про сім’ю та відносини між братами й сестрами

Photo: Freepik


Стосунки між братами і сестрами в мультфільмах бувають різними, як і самі персонажі. Але так чи інакше, навіть якщо їх захоплення, погляди на світ і переконання розходяться, вони залишаються однією сім’єю. А турбота одне про одного проявляється найнесподіванішим чином.


«Суперсімейка»



«Суперсімейка» не просто один з чудових фільмів студії Піксар, з двома «Оскарами» в кишенях. Це ще й історія про велику сім’ю, де кожен має чітко виражену індивідуальність, але всі вживаються і навіть примудряються ефективно працювати разом. Ну, принаймні намагаються.

Деш і Віолетта не тільки не ладнають між собою, але при цьому ще й мають суперздібності. А ще вони мають молодшого братика.


«Крижане серце»


Це, мабуть що найпопулярніший мультик про сестричок.

З дитинства принцеса Ельза володіє силою заморожувати предмети, покриваючи їх снігом, і може створювати будь-які крижані фігури. Її батьки, люблячі король і королева, побоюючись за життя молодшої дочки Анни, ховали старшу в далеких кімнатах замку і забороняли використовувати свою силу. Через багато років Ельза успадкувала трон і стала королевою. Але чи зможе дівчина впоратися і зі своєю силою, і з управлінням цілою державою?


«Пісня моря»


Ця історія заснована на стародавній ірландській легенді. Головна героїня на ім’я Сірша — остання з роду Селків. Селкі — це чудовий народець, який живе в морі, однак вони можуть виходити на сушу, знімаючи свою тюленячу шкуру. Разом зі своїм братом Сірша вирішує відправитися в захопливу і загадкову подорож для того щоб врятувати від вимирання свій чарівний світ і розгадати таємничі загадки свого минулого. Як зможуть дві дитини, сестра і брат, будучи дуже різними, прийняти і зрозуміти один одного? Про все це та багато іншого красиво і легко розповідає мультфільм «Пісня моря».


«Бебі бос»


Цей смішний сімейний мультфільм розповідає про семирічного хлопчика на ім’я Тім. У нього чудові батьки, малюк задоволений своїм життям, і все йде просто чудово. Але одного разу ця ідилія вимушено і грубо порушує поява в родині нової дитини, який відтепер забирає всю увагу дорослих.


«Як приборкати дракона»


Ця трилогія вже давно полюбилася і малим, і дорослим глядачам. Але в нашу добірку цей мультфільм потрапив не через дружбу заклятих ворогів — вікінга та дракона. У цьому мультику варто звертати увагу на його друзів — Забіяку і Задираку. Вони близнюки, і як це найчастіше буває з дітьми, їх життя більше схоже на перегони. Хтось виривається вперед, повертається, показує язика, спотикається і з досадою поступається місцем. Забіяка і Задирака постійно одне одного підколюють. Але вони можуть працювати в команді, що успішно й роблять, як справжні брат з сестрою. Водою не розіллєш і полум’ям не розлучиш.


«Відважна»


Велика і не дуже дружна сім’я з’ясовує внутрішні стосунки за допомогою сумнівної магії, взаємних обманів та образ. Ох вже ці принцеси з королевами — все у них важко, особливо коли справа стосується небажаного заміжжя.

Сюжет «Відважної» майже цілком побудований на сім’ї й на тому, як насправді не варто поводитися з рідними. Цей мультфільм корисно дивитися з батьківськими коментарями й при цьому пам’ятати, що дитина має повне і беззаперечне право на власну думку та голос. Ну, а оскільки це Піксар й «Оскар» за кращий анімаційний мультфільм, двосторонньо-педагогічний сеанс пройде дуже красиво, якісно і яскраво.


«Уперед»


Брати-ельфи живуть в казковому світі, але дуже сучасному, схожому на світ людей з гаджетами та технікою замість магії. Несподівана знахідка змушує братів відправитися в подорож на пошуки справжнього чаклунства. Непорозуміння між братами, а ще любов та турбота одне про одного.


«Мій сусід Тоторо»


Ностальгічна і затишна історія про те, як, переїхавши в село, маленькі сестри — старша Сацуки і молодша Мей — знайомляться з лісовим духом, якого Мей називає Тоторо. Подружившись з дівчатками, Тоторо не тільки влаштовує їм повітряну екскурсію по своїх володіннях, але і допомагає побачитися з мамою, яка лежить в лікарні.


«Сімейка Крудсів»


«Сімейка Крудсів» — повчальна і ефектна стрічка про взаємини батьків і дітей, здатність змінюватися і прислухатися, одним словом, про важливість уважного ставлення до своїх близьких, навіть якщо вони дуже відрізняються і думають взагалі в іншу сторону.


«Мірай з майбутнього»


Хосода Мамору найчастіше зосереджує свою увагу в першу чергу на любові. Але хто сказав, що любов повинна бути саме романтичною? У цьому мультфільмі японський режисер заглядає в любов всередині сім’ї. Головний герой стрічки — хлопчик Кун, який переживає появу в його прекрасному сімейному світі нової героїні. Молодшу сестру він очікувано не приймає, численні побутові сутички будуть знайомі всім глядачам, у кого є декілька дітей.


Video: YouTube





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук