Топ-12 унікальних ферм України, які варто відвідати


Опубліковано 30 Квітень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Топ-12 унікальних ферм України, які варто відвідати


Топ-12 унікальних ферм України, які варто відвідати

Photo: Freepik


Попереду в українців тривалі вихідні, які будуть радувати гарною погодою. Довгий уїкенд - відмінний шанс розвідати нові території і отримати яскраві враження. «Діти в місті» розкажуть про незвичайні українські ферми, на яких можна провести травневі вихідні.


Sheepland



Photo: Sheepland


Унікальна овеча ферма, розташована всього в 30 кілометрах від Києва, тому жителі столиці зможуть без зусиль дістатися сюди. На фермі живе майже сто овець, які є для своїх господарів основним джерелом доходу. На фермі регулярно проходять заходи і сімейні свята. А для бажаючих відпочити від міської метушні власники ферми будують літні будиночки. У Sheepland є басейни, різні зони відпочинку і невеликий ресторанчик.

Вхід на територію ферми - 100 гривень.

Адреса: с. Велика Бугаївка, Київська область


Ферма «Бабусині кози»


Відмінне місце для сімейного відпочинку з дітьми. Незабутня екскурсія на ферму і знайомство з її жителями подарують яскраві емоції дітям. Як відомо, кози неймовірно доброзичливі створіння, тому не залишать нікого байдужими. На фермі можна спробувати натуральне молоко, сири, а також пройти майстер-клас з ручного доїння кіз.

Адреса: вул. Центральна 2б, с. Галайки, Київська область


Читайте також: Топ-7 незвіданих місць України: куди поїхати на вихідних


Ферма Osloff



Photo: Osloff


На цій фермі під Києвом були зібрані ослиці з усієї України. Тут можна познайомитися з цими дивовижними тваринами, спробувати молоко і покататися на віслюках. Також в мальовничому куточку природи можна провести професійну фотосесію.

Адреса: с. Великі Дмитровичі, Київська область


Оленяча ферма


Єдина в Україні оленяча ферма знаходиться в селі Липча на Закарпатті. Тут ви можете подивитися на унікальних плямистих оленів, які розташувалися на величезній території. Туристам дозволено гуляти по фермі і годувати оленів.

Адреса: с. Липча, Закарпатська область


Страусина ферма


Найпопулярніша в Україні страусина ферма знаходиться в 25 кілометрах від Києва. Тут на 18 гектарах розташувалися понад 400 страусів, серед яких ви побачите як білих стаусів Нанду, так і африканських страусів зі страусами Ему. З дітьми можна буде відвідати контактний зоопарк.

На фермі є маса розваг: тир, батути, канатний лабіринт і альтанки з мангалами. Іноді на фермі влаштовують страусині перегони.

Адреса: с. Ясногородка, Київська область


Страусина ферма «Страус Ленд»


Ще одна страусина ферма знаходиться в Кривому Розі. Тут вам розкажуть історію страусівництва і багато цікавих фактів з життя страусів. Діти зможуть погодувати птахів і розгледіти їх зблизька. Тварини парку із задоволенням йдуть на контакт з відвідувачами і позують для фотографій.

Адреса: с. Грузьке, вул. Шкапенко, 1, Дніпропетровська область


Аквазоо Петропіль



Photo: Аквазоо Петропіль


Садиба АКВАЗОО - це сучасний об'єкт сільського туризму, де можна зануритися в атмосферу заміської романтики. Тут доступні розважальні програми для всієї сім'ї, екскурсії та спілкування з тваринами в контактному зоопарку. До продажу на фермі доступні еко-продукти власного виробництва. На 2 травня в садибі заплановано святкування Великодня.

Адреса: с.Петропіль, вул.Молодіжна 58, Запорізька область


Фельдман Екопарк


Фельдман Екопарк - це величезний центр з безліччю місій. Це не тільки туристичний об'єкт, але і благодійний проект, який об'єднує в собі допомогу тваринам, терапію для дітей з особливими потребами та науково-дослідну роботу. Величезного розміру парк щодня приймає відвідувачів, які точно не залишаться байдужими від такої великої кількості інформації і кількості диких тварин.

Адреса: вул. Київське шосе, 12, Лісове, Харківська область


Равликова ферма Tante Snails



Photo: Tante Snails


На цій унікальній фермі ви зможете відчути себе як у Франції, адже саме тут можна скуштувати традиційних равликів по-бургундські і жаб'ячі лапки. На фермі ви дізнаєтеся багато нового про вирощування равликів і зможете насолодитися прогулянками на свіжому повітрі. Ця локація включена в більшу частину гастротурів по Україні.

Адреса: вул. Бригадна 13, с. Яблунівка, Львівська область


Устрична ферма «Устриці Скіфії»


Ще одна неймовірна ферма, яка перебуває в Миколаївській області. Тут розводять устриць і влаштовують незабутні дегустації. Крім устриць на фермі можна спробувати креветок, рапанів і інші морепродукти. Під час екскурсії вам розкажуть секрети вирощування устриць. Ферма знаходиться на березі Тилігульського лиману - прекрасне місце далеко від цивілізації.

Адреса: вул. Тилігульська, с. Червоноукраїнка, Миколаївська область


Бананова ферма


Ще одна екзотична ферма знаходиться під Києвом. Крім бананів на фермі ростуть лимони, апельсини, мандарини, інжир, ананаси та інші екзотичні фрукти. Всього на фермі ви побачите близько 50 сортів тропічних рослин.

Адреса: с. Рожни, Київська область


Ферма свиней і сірих корів


У селі Ботар Закарпатської області знаходиться відразу дві незвичайні ферми. Тут ви познайомитеся зі свинями породи «мангалиця», а також унікальними сірими коровами.

На фермі з кучерявими свинями можна дізнатися багато цікавого про цю рідкісну породу. Тут функціонує пізнавальний комплекс в поєднанні з залою для дегустації.

А на сусідній фермі, де розводять угорських сірих корів, можна подивитися на цих величних тварин, вага яких часом досягає 800-900 кілограмів. Варто відзначити, що в ХХ столітті ця порода була на грані вимирання, але в Україні вдалося зберегти і в рази збільшити поголів'я.



Photo з відкритих джерел


Адреса: с. Ботар, Закарпатська область


Також вам може сподобатися наша стаття: Відкриваємо Україну: топ-10 замків і фортець, які варто показати дітям






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук