Весело та безпечно: де дивитися сучасні мультфільми українською мовою


Опубліковано 11 Травень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Весело та безпечно: де дивитися сучасні мультфільми українською мовою


Весело та безпечно: де дивитися сучасні мультфільми українською мовою

Photo: Pixabay


З кожним роком все більше фільмів та мультфільмів з’являються в мережі з українським дубляжем. Втім, прем’єри та новинки кінематографу інколи доводиться дуже довго чекати. А світові стрімінгові платформи на кшталт Netflix не поспішають перекладати фільми українською через невелику кількість клієнтів в нашій країні. «Діти в місті» дізнавалися, де дивитися мультфільми українською.


Телебачення


Звісно, мультфільми українською можна дивитися по телебаченню. Їх транслюють майже на кожному каналі, а на телеканалі «Плюс плюс» мультфільми йдуть цілий день. Там діти можуть подивитися такі мультфільми, як «Софія прекрасна», «Леді Баг та Супер Кіт», «Місто Лего» та інші. Втім, великим мінусом телебачення є постійна реклама та неможливість обрати саме ті мультфільми, які хоче подивитися дитина, або, які їй дозволяють батьки. Як результат, дитина не може відірватися від телевізору, поглинаючи всю інформацію, яку транслюють по ТБ.


Читайте також: Що дивляться наші діти: як розпізнати токсичні мультфільми


YouTube



Photo: Pixabay


У 2019 році Google запустив в Україні YouTube Kids. Він дозволяє контролювати контент, який діти дивляться самостійно. Батьки можуть залишати малюка дивитися мультфільми, не переймаючись, що він випадково натрапить на доросле відео або рекламу. В YouTube Kids є можливість обмежувати час перегляду мультиків. Втім, далеко не всі мультфільми на YouTube Kids доступні з українським дубляжем. Тому батькам доведеться витрачати час на пошук необхідних мультиків.


Онлайн-кінотеатри


Завдяки зростаючому попиту на український контент в Україні один за одним почали відкриватися онлайн-кінотеатри з українськими фільмами та мультфільмами. Так, на початку квітня в Україні запрацював кінотеатр для дітей Multok, де доступно безліч дитячих анімаційних серіалів українською мовою. Як пояснюють засновники Multok, їхня мета – дати можливість українським дітям дивитися найкращі мультсеріали з професійним дубляжем рідною мовою.

Вже зараз на сервісі доступні такі мультики, як Гігантозавр (Disney Channel), Казупс (Netflix), День, коли Генрі зустрів… (Nick Junior) та Майя Дій (Discovery Kids).



Video: Мульток


Найближчим часом кількість мультфільмів на сервісі буде зростати. Автори проекту орієнтуються на дітей віком 6-7 років, обираючи мультфільми без насильства, реклами та маніпуляцій.



Video: Мульток


Варто зазначити, що дитячий онлайн-кінотеатр працює без реклами, а місячна підписка складає лише 70 гривень. Декілька серій можна подивитися безкоштовно після реєстрації на сайті.


Нагадаємо, що згідно з вимогами ВООЗ, дітям до 3-х років заборонено дивитися телевізор та будь-які матеріали на комп’ютері або планшеті. Втім, думки спеціалістів з цього приводу розходяться, тому різні експерти озвучують різні норми перебування дітей біля екранів. В одному думки всіх експертів сходяться – дивитися мультики необхідно якомога менше. До того ж, спеціалісти радять уникати фонового переглядання шоу, коли дитина займається своїми справами, а на фоні постійно йдуть мультфільми.


Контролюйте час, проведений дитиною біля екранів. Це допоможе зберегти фізичне та психічне здоров’я малюка.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук