Денний сон: 5 ефективних порад, щоб вкласти дитину


Опубліковано 02 Вересень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Денний сон: 5 ефективних порад, щоб вкласти дитину


Денний сон: 5 ефективних порад, щоб вкласти дитину

Photo: Freepik


Малюкам корисно спати вдень. Але далеко не кожна дитина добровільно погоджується йти в ліжко без капризів чи сліз. Як організувати денний сон, щоб він був в задоволення і мамі, і дитині?


Не квапте дитину


Коли днем ​​дитина спокійно грає з улюбленими іграшками, а ви різко приходите і повідомляєте, що їй пора спати, відбувається не прийняття і протест. Хвилину тому малюк тільки увійшов в ритм розваг, а тут потрібно йти відпочивати! Спробуйте повільно підготувати дитину і підвести її до думки, що пора в ліжечко. Наприклад, приєднаєтеся до гри й скажіть, що іграшки втомилися та хочуть поспати. Запропонуйте дитині укласти ляльку в ліжечко і заспівати їй колискову. Порадьте дитині, як саме потрібно заколисувати ляльку, щоб вона заснула. А якщо іграшки сплять, то тепер й самим можна відпочити!


Використовуйте хитрість


Якщо дитина нічим не зайнята, але навідріз відмовляється йти спати, встановіть час відпочинку й тиші і оголосіть про його початок. Поговоріть з дитиною і скажіть, що в цей час йому зовсім не обов'язково спати, якщо не хочеться, можна просто полежати та подумати про щось приємне, помріяти. Закрийте в кімнаті штори, щоб атмосфера навколо налаштовувала малюка на сон. Якщо труднощі з денним сном у вас регулярні, варто переглянути режим дня для малюка і, можливо, відмовитися від цієї його складової. В такому випадку можна просто раніше укладати дитину спати ввечері, і тоді вона буде висипатися і відчувати себе добре. Але цей варіант підійде тільки тим мамам, чиї дітки не відвідують дитячий садок.


Дотримуйтеся режиму


Дитині потрібен режим, щоб не піддаватися стресам, жити в одному ритмі і мати відчуття опори й сталості світу, який її оточує. Варто виробити у крихітки рефлекс на денний сон протягом декількох тижнів, і незабаром в потрібний час її очі самі будуть закриватися. Якщо дитина відвідує садок, то бажано не порушувати режим дня і на вихідні. Малюка краще раніше розбудити, але вкласти спати вдень і простежити, щоб ввечері він ліг вчасно. Перед сном можна придумати свій власний ритуал, наприклад, читання улюбленої книги, тепле молоко або погладжування по спині.


Вимикайте мультики та ігри на телефоні


Вченими давно доведено, що яскрава картинка на екрані перед сном заважає спати. Тому ігри на планшеті або перегляд мультфільмів не сприятимуть легкому засипанню. Це актуально не тільки для денного сну, але і дня нічного. Вимикайте мультфільми хоча б за 40-45 хвилин до того, як дитина піде відпочивати.


Покажіть власний приклад


Дитина завжди намагається наслідувати батьків, брати з них приклад, особливо в такому ранньому дитинстві. Як правило, малюк намагається уникати того, що не роблять батьки і активно повторювати їхні улюблені дії. Хочете вкласти дитину спати вдень? Покажіть особистий приклад! Крім того, можна придумати з малюком власну гру, в якій вам обов'язково треба лягти спати, щоб мати сили боротися зі злими героями.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук