Чим зайняти дитину в новорічну ніч: найкращі ідеї для сімейного свята


Опубліковано 31 Грудень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Чим зайняти дитину в новорічну ніч: найкращі ідеї для сімейного свята


Чим зайняти дитину в новорічну ніч: найкращі ідеї для сімейного свята

Photo: Freepik


Новорічна ніч одна з найочікуваніших. З особливим натхненням на неї чекають не лише діти, а й дорослі. Новорічне застілля, бій курантів – це частина свята. Але чим же зайняти дітей, щоб було весело та атмосферно? «Діти у місті» підготували топ ідей для яскравої та незабутньої новорічної ночі. Ці ідеї підійдуть і для інших свят, тому сміливо зберігайте їх собі.

До півночі



Photo: Freepik

Поки діти чекають на подарунки, а дорослі налаштовуються на зустріч Нового року, можна зайняти дітлахів тихими спокійними іграми з новорічним акцентом.

Запропонуйте дітям приготувати презент для Діда Мороза чи Санти, які вже виїхали розвозити подарунки. Для цього творчого завдання можна використовувати олівці, фарби, пластилін та будь-які інші набори. Нехай дитина сама придумає, який комплімент вона залишить під ялинкою у вигляді подяки за подарунки.

З продуктів, які були використані для святкового столу, запропонуйте дітям спорудити новорічну ялинку. Її можна зробити із фруктів або нарізки ковбаси та сиру. За основу використовуйте дерев'яну шпажку або зубочистку для маленьких ялинок.

Оскільки застілля вже почалося, можна пограти у гру «Хто як їсть». Люди їдять акуратно та красиво. А як їдять мавпочки, дельфіни, жирафи? У цю гру можна грати дуже довго. Буде весело, якщо до неї приєднаються й дорослі.

Конкурс сніжинок – ще один чудовий спосіб зайняти дітей. Підготуйте папір або серветки, з яких дітвора вирізатиме новорічні прикраси.


Читайте також: Чим зайнятися у новорічні свята з дітьми

Розваги для всієї родини



Photo: Freepik

Діти люблять брати участь у конкурсах та розвагах разом з дорослими. Є кілька простих способів розвеселити всіх.

Новорічний гороскоп. Придумайте святковий жартівливий гороскоп для кожного із членів сім'ї. Зачитайте його під час застілля та не забудьте про дітей.

Новорічні пророцтва. Це дуже простий та веселий конкурс. Напишіть 10-20 жартівливих пророцтв на 2022 рік і запропонуйте близьким тягнути їх навмання і зачитувати вголос.

Конкурс побажань. Після того, як Новий рік настане, по черзі привітайте одне одного та проголосуйте за найоригінальніше привітання.

Новорічний маскарад. Приготуйте маски та інші елементи карнавальних костюмів. У процесі свята роздайте образи навмання або запропонуйте кожному вибрати собі вбрання до душі.

Святкова вікторина. Підготуйте загадки та запропонуйте гостям взяти участь у новорічній вікторині. Запитання можна знайти в Інтернеті. Приготуйте маленькі подарунки за правильні відповіді.

Ігри на будь-який смак



Звичайно, грати у громіздкі настільні ігри в новорічну ніч не дуже хочеться, але пограти в улюблені «Крокодил», «Еліас», «Вгадай мелодію», «Мафію» та інші популярні ігри, обов'язково потрібно.

Всім сімейством можна написати новорічну казку. Наприклад, про подорож Сніговика в країну чудес або пригоди Санти, який розгубив подарунки. Гра дуже проста – одна людина починає розповідь, а друга підхоплює.

Караоке-світлофор. Ця гра чудово підійде для великої компанії. Найкраще розділитись на кілька команд. Ведучий загадує слово, а команди мають згадати пісню, в якій є таке слово і заспівати її. Можна використовувати назви тварин, про які заспівано чимало пісень.

Гра "Хто я?" підійде для лінивого завершення вечора. Для цього необхідно кожному з гостей наклеїти на лоб папірець, написавши на ньому персонажа чи реальну людину. По черзі учасники гри повинні ставити питання, що наводять на правильну відповідь, щоб відгадати цього персонажа. Наприклад, "Це герой книги?", "Це чоловік?", "Він високий?".

Пам'ятайте, що гарне та незабутнє свято – це завжди докладені зусилля. Щоб новорічна ніч була веселою та яскравою, потрібно бажання й зовсім трішки часу.

Читайте також: Топ захоплюючих ігор, для яких потрібні папір, ручка та настрій





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук