5 причин обрати школу онлайн


Опубліковано 07 Липень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Оглядові статті >  5 причин обрати школу онлайн


5 причин обрати школу онлайн

Photo: planetaclub.com.ua


Онлайн навчання стало нормою сучасного життя. І якщо ще декілька років тому чимало батьків скептично сприймали такий формат отримання знань, то численні локдауни, воєнні дії змусили переглянути ситуацію та виділити очевидні плюси навчання в школі онлайн.  


5 переваг онлайн навчання


Сучасна онлайн школа дає можливість здобути знання учням 1-11 класів. Чим керуються батьки, відмовляючись від традиційної школи?


Відсутній дискомфорт


Гаджети у житті сучасної дитини присутні з народження. Через це розвивається емоційна стриманість, замкнута поведінка при спілкуванні з однолітками. У звичайній школі довго триває звикання до колективу, що може перетворитися на справжню проблему психологічного характеру.  

Якщо учню не вдається контактувати з оточенням, то приватна онлайн школа  - це можливість навчатися без зайвої уваги. Таким діткам простіше досягти успіхів, сидячи вдома, а не в класі. Очевидна перевага – не виникає причин для підліткового булінгу.


Навчання без пропусків


Родинні плани зазвичай залежать від канікул у школі. Незапланована відсутність школяра вимагає офіційного підтвердження: необхідність надати довідку про хворобу чи пояснювальні записки. Сучасна школа онлайн в Україні дає можливість отримувати знання з будь-якої точки світу.  

Що це дає учню та його родині:

  • школяр та його родина можуть частіше відпочивати за кордоном;
  • святкування важливих сімейних подій без пропусків уроків;
  • можливість продовжити навчання під час хвороби;
  • учень має нагоду навчатися з іншого населеного пункту, відвідуючи бабусю та дідуся.


Повноцінна освіта


Офіційно дистанційка не відрізняється від освоєння знань в офлайн-школі. Міністерством освіти затверджені норми навчання дистанційно та юридичний статус онлайн-закладів. На сьогодні онлайн-школа з атестатом з навчанням у режимі live повністю прирівнюється у своїх правах до традиційного навчального закладу.


Великий вибір


Сфера освіти в Україні стрімко розвивається. З’являється дедалі більше приватних закладів, зокрема й дистанційного формату. Онлайн школа для дітей може бути спеціалізованою, приміром, з посиленим вивченням іноземних мов чи точних наук.


Здатність до самоосвіти


Практика чітко демонструє, що школа онлайн привчає більш активно шукати потрібну інформацію. Для учнів стає звичним спосіб отримання нових знань з електронних носіїв. Сьогодні діти швидко адаптуються до інтернету, технологій. Учні демонструють чудову самодисципліну.


Мінуси онлайн навчання


Безперечно, вони існують. Проте є дієві рекомендації щодо вирішення певних труднощів.

  • Відсутність соціалізації. Якщо онлайн навчання допомагає сором’язливим учням, то більш активні дітки вимагають регулярного спілкування з однолітками. У вільний час вони можуть відвідувати спортгуртки, творчі секції.
  • Знижена концентрація уваги. Якщо під час уроків учня не контролює учитель, дитина відволікається, пропускає багато інформації. У такому випадку батьки можуть організувати запис уроків.
  • Забагато гаджетів. Варто дозувати користування телефоном чи комп’ютером у вільний час. Дитина повинна зрозуміти, що гаджети – не розвага, а інструмент для отримання знань.






    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук