Вишиванки для хлопців: які бувають 


Опубліковано 17 Серпень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Оглядові статті >  Вишиванки для хлопців: які бувають 


Вишиванки для хлопців: які бувають 

Photo: Діти в місті


Чоловіки теж хочуть бути привабливими й красиво одягатись. Вони стежать за модою, стилем, дбають про догляд за собою. Одяг в національному стилі, це те що прикрашатиме чоловіків будь-якого віку, і залишатиметься актуальним завжди.


За матеріал для вишиванок найчастіше обирають натуральні тканини – льон та бавовну. Ознайомитись з варіантами національного одягу можна на сайті https://vzhe-vzhe.com/hloptsyam/vishivanki/.


Жінки вишивали сорочки своїм коханим та дітям, вкладали магічний зміст в кожен орнамент. Вишита сорочка це не лише надзвичайно красиво, українці здавна наділяли їх обережною функцією. В узорах шифрували певні настанови, послання і побажання. Зараз сорочки можна знайти як ручної, так і машинної вишивки. Звісно, що ручна вишивка не може коштувати дешево, адже вона потребує неабиякого вміння майстра та робота забере багато часу. Машинна ж вишивка зовні майже не відрізняється від ручної, але ціна такої вишиванки буде значно нижчою. Тут ви можете обрати вишиванку на будь-який смак https://vzhe-vzhe.com/hloptsyam/vishivanki/.


Класифікація вишиванок для хлопців 


На дитячі вишиванки обираються найкращі й найякісніші матеріали. Сорочка може бути будь-якого кольору і фасону. Підлітки з задоволенням одягнуть таку сорочку до школи, а дітки до садочка. Вишиванки прекрасно поєднуються з повсякденними речами, створюючи прекрасну композицію. Влітку зручнішою буде сорочка без комірця та з коротким рукавом, в холодні пори року зверніть увагу на моделі з вкладеним коміром та комірцем-стійкою.


Для дитячих вишиванок обирають такі тканини:

  • Лляну. Напрочуд тонка і міцна тканина прекрасно носитиметься в теплу пору року.
  • Бавовняну. Дуже приємна на дотик й легка тканина. Перевагами такої сорочки будуть гіпоалергенність, тканина легка в очищенні та дуже гарно поглинає зайву вологу.
  • Шовкову. Така вишиванка буде ідеальним вбранням до урочистих подій.
  • Габардину. Вовняна сорочка чудово зігріє восени та навесні. 


    Сьогодні є можливість обрати не тільки вишиванку класичного стилю, а й нові варіанти українського традиційного убрання:

    • Сорочка – вирізняється вільним кроєм, круглою горловиною та широкими довгими рукавами. Ідеально пасує до звужених джинсів, шкільних штанів, можна носити як навипуск, так і заправивши всередину.
    • Футболка – зазвичай прямий крій, короткі рукави, вишивка зосереджена на грудях або по краях рукавів і вздовж горловини.


      За призначенням хлопчачі вишиванки бувають:

      • Традиційними. Сіра вишиванка з синьою та блакитною або червоною та чорною вишивкою пасуватиме хлопчикам будь-якого віку.
      • Патріотичними. На свята ідеальним вбранням для хлопчика буде вишиванка сірого або білого кольору з червоною та чорною вишивкою.
      • Святковими. Сорочка може бути як традиційного чорного кольору, так і білого. 
      • Повсякденними. Така вишиванка може мати простіший орнамент, але чудово прикрасить хлопчика і чудово поєднається з будь-яким стилем.





      Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


      Пошук