Як відновити дані з пошкодженої картки пам'яті?


Опубліковано 28 Жовтень 2022 о 17:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Оглядові статті >  Як відновити дані з пошкодженої картки пам'яті?


Як відновити дані з пошкодженої картки пам'яті?

Photo: aks.ua


Мобільні носії інформації дуже популярні завдяки можливості передачі та зберігання великих обсягів даних. Такі пристрої, як карти пам'яті, широко використовуються у смартфонах, камерах тощо. Однак, незважаючи на свою функціональність, ці носії вразливі до механічних пошкоджень та програмних збоїв. Як і коли можна відновити дані з карти пам'яті, що вийшла з ладу?


Коли можна відновити дані з пошкодженої картки?


Процес відновлення даних із мобільного носія не має універсальної інструкції. А успіх залежатиме від типу ушкодження, витраченого часу, а також кваліфікації спеціаліста, який виконує ремонт. Хоча в будь-якій карті і використовується флеш-технологія, насправді окремі моделі розрізняються за конструкцією, ємністю та технічними параметрами..

Загалом пошкодження флешки можна поділити на логічні, електронні та механічні. Всі вони залишають можливість відновлення файлів, але пов'язані з різним ступенем складності та потребують індивідуальних методів. Найпростіші варіанти – це логічні ушкодження. Вони є результатом неуважності, випадкового видалення файлу або виконання форматування картки.


Як відновити дані з картки пам'яті?


Накопичувач вийшов з ладу, не взаємодіє із пристроєм, не відображає файли? У багатьох ситуаціях можна відновити файли самостійно, але у сервісному центрі більше шансів отримати позитивний результат.

 Коли на вашому носії даних з'являться перші ознаки несправності, не робіть з ним жодних маніпуляцій. Будь-яка дія може перезаписати осередки пам'яті з існуючими даними, і тоді відновити вміст буде набагато складніше. Багато користувачів не знають, що відновити дані з відформатованої флешки можна за умови, що її не було перезаписано повторно. Щоб отримати доступ до віддалених файлів, знадобиться безкоштовне програмне забезпечення або відвідування професійного сервісу.


Відновлення даних за допомогою програми


Розробники пропонують безліч безкоштовних версій програм, які допомагають у відновленні даних із флешки. До них відносяться: EaseUS Data Recovery, Recuva, TestDisk & PhotoRec, Disc Drill Free, Puran, File, Recovery, StrongRecovery.

Вибравши потрібну програму, виконайте такі дії:

  • скачати, встановити та запустити програму,
  • підключити картку до комп'ютера,
  • у вікні програми виберіть пристрій, з якого ви відновлюєте дані,
  • вибрати відповідний варіант сканування,
  • зачекайте, поки програма виконає пошук усіх відновлених файлів,
  • виберіть зі списку та збережіть файли на іншому носії, нову карту пам'яті об'ємом 512Gb можна знайти тут https://www.aks.ua/uk/catalog/karta-pamyati/obem-pamyati/512-gb  


Відновлення даних у сервісному центрі


Самостійне відновлення даних за допомогою безкоштовних програм можливе лише у невеликому відсотку випадків і в основному це стосується логічних ушкоджень. Відновити дані після механічного чи електронного пошкодження набагато складніше. Якщо поломка серйозна, краще скористатися допомогою професіоналів.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук