Плануємо рік: як створити карту бажань з дитиною


Опубліковано 25 Січень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Плануємо рік: як створити карту бажань з дитиною


Плануємо рік: як створити карту бажань з дитиною

Photo: Freepik


Створення карти бажань – це веселе та цікаве дозвілля з дитиною, яке дозволяє навчити її ставити цілі та планувати майбутнє. Карта бажань – це візуальне оформлення надій та мрій на наступний рік. Вона може бути нагадуванням як дитині, так і батькам про те, чого вони хочуть досягти.

«Діти в місті» розкажуть, як з користю провести цілий вечір із дитиною.


Покрокова інструкція


Створення карти бажань – це простий та ефективний спосіб упорядкувати свої бажання, мрії та потреби. Ось прості кроки, які допоможуть вам у цьому.


Визначте свої цілі

Перш ніж ви почнете створювати карту бажань, сядьте разом з дитиною та обговоріть її інтереси, захоплення та цілі. Запропонуйте їй подумати про те, чого вона хоче досягти наступного року. Це може бути покращення оцінок у школі, набуття нових навичок, подарунок або особлива поїздка. Обов'язково визначте терміни виконання цілей. Вони мають бути конкретними та реалістичними.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Коли і як вчити дітей фінансової грамотності: поради експерта


Переносимо бажання на папір

Запишіть свої цілі та розставте пріоритети залежно від їх важливості для вас та для дитини. Допоможіть дітям візуалізувати свої бажання на альбомному аркуші або на ватмані. Це можна зробити за допомогою малюнків, вирізаних картинок чи інших творчих елементів. Намагайтеся якнайточніше візуалізувати мрії. Якщо дитина мріє про червоний велосипед, підберіть найбільш підходящу картинку. Не забудьте підписати карту бажань та приклеїти до центру фотографію дитини. Це зробить її яскравою та привертатиме увагу, що допоможе дитині залишатися мотивованою.


Додайте елементи

Почніть додавати до вашого списку бажань моменти, які допоможуть досягти цілей. Будьте конкретні та додайте якнайбільше деталей. Наприклад, якщо дитина хоче навчитися кататися на роликах, потрібно прописати, скільки разів на тиждень вона готова тренуватися, щоб до кінця року кататися як профі.



Photo: Freepik


Переглядайте цілі

Намагайтеся регулярно переглядати карту бажань разом з дитиною та викреслюйте зі списку цілі та справи, які були виконані чи реалізовані. Також обов'язково додавайте нові.


Поділіться з іншими

Не буде зайвим поділитися картою бажань із друзями та родиною. Вони можуть мати чудові ідеї або зв'язки, які можуть допомогти вашій дитині в досягненні цілей.


Досягайте!

Щоб дитина досягала поставленої мети, мотивуйте її, а великі завдання розбийте на дрібніші. Це допоможе маленькими кроками рухатись назустріч своїй мрії.


Не просто гра



Photo: Freepik


Створення карти бажань – це не просто приємне дозвілля. Це важливий крок в розвитку у дітей корисних життєвих навичок, таких як постановка цілей, планування та вирішення проблем, мотивація та досягнення бажаного. Створення карти бажань спонукає дітей думати про те, чого вони хочуть досягти у майбутньому і зосереджуватися на цьому.

Під час того, як діти працюють над досягненням своїх цілей, вони неминуче стикаються з перешкодами та проблемами. Робота з картами бажань допоможе їм знаходити творчі рішення проблем та ніколи не відмовлятися від своєї мрії.

Коли діти бачать свої цілі записаними, це допомагає залишатися мотивованими, а також підвищує самооцінку, коли вони помічають свій прогрес і досягають бажаного. Також ця практика спонукає дітей позитивно думати про майбутнє.

Заохочуйте дітей думати не тільки про сьогоднішній день, але також мріяти про далеке майбутнє, і вірити, що вони можуть здійснити свої найсміливіші мрії. Це допоможе їм розвинути почуття надії та оптимізму, які можуть виявитися неоціненними для досягнення їхньої мети.


Читайте також: 8 простих прийомів, які покращують життя під час війни






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук