Автокрісло: мастхев для активної матусі


Опубліковано 24 Березень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Оглядові статті >  Автокрісло: мастхев для активної матусі


Автокрісло: мастхев для активної матусі

Photo: allo.ua


Народження малюка в сучасному світі зовсім не означає, що потрібно стати домашньою та забути про соціальне життя. Активні до пологів матусі легко можуть бути такими й з дитиною: відвідувати різні заходи, ходити на шопінг, виконувати доручення та навіть працювати. Усе це стало можливим завдяки різним корисним девайсам, що полегшують батькам життя. Сюди можна віднести слінги та кенгуру, компактні легкі візочки, термоси для їжі тощо. Проте автоледі не можуть обійтися без ще одного атрибуту, який до того ж передбачений законодавчо, — автокрісла. Саме завдяки цьому предмету можна безпечно, комфортно та за правилами дорожнього руху їздити з малятами машиною. 


Як забезпечити дітям комфорт в авто


Короткі дистанції та тривалі подорожі мають бути однаково зручними й безпечними для маленьких пасажирів. Для цього більшість батьків заздалегідь готуються, купуючи цікаві іграшки, завантажуючи улюблені мультфільми на телефон і дбаючи про смачний перекус. Але все це можна організувати й в процесі, а от без автокрісла поїздка навіть не розпочнеться, бо малюк не матиме комфортного для його віку й рівня фізичного розвитку місця в машині. 

Завдяки анатомічному сидінню, м’яким ременям фіксації та надійній конструкції, що правильно встановлена в авто, дитина захищена від небезпечних ситуацій під час руху. До того ж у поєднанні з іншими засобами (плед, шторка від сонця, забавки тощо), автокрісло забезпечує комфорт поїздок. Ще одна перевага в тому, що юні мандрівники не заважають водієві, тому він більш сконцентрований і уважний на дорозі. 


Перша подорож малят відбувається вже за кілька днів після народження — з пологового будинку додому. Щоб не наражати малечу на небезпеку й бути відповідальними громадянами, варто купити дитячі автокрісла в Одесі заздалегідь. Адже цього вимагають законодавство та почуття обов’язку перед немовлям. Перед придбанням треба ознайомитися зі специфікою формування модельних рядів та іншими нюансами. 


Як вибрати автокрісло 


Головне, на що потрібно звертати увагу, купуючи дитячі девайси, — якість матеріалів та компонентів. Також важливими параметрами є функціональність і продуманий дизайн. Щоб вибір автокрісла не перетворився на справжній квест, достатньо орієнтуватися в позиціях топових виробників:

  • врахувати вік та вагу дитини відповідно до загальноприйнятої класифікації;
  • оцінити комплектацію (підголів’я, м’які накладки на ремені безпеки, матрац для найменших, захист від сонця тощо); 
  • визначитися із функціональністю (чи є можливість нахилу в положення для сну, ставити на шасі візочка та використовувати як люльку-переноску або гойдалку).

У продажу є варіанти, що регулюються за висотою та шириною сидіння. Такі моделі універсальні й популярні серед покупців у каталозі Алло. Вони можуть використовуватися від народження до 12 років, позбавляючи матусь зайвих клопотів та витрат.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук