Zeus: Наймогутніший Бог Грецького Пантеону та Його Легендарні Пригоди


Опубліковано 22 Травень 2023 о 14:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Різне >  Zeus: Наймогутніший Бог Грецького Пантеону та Його Легендарні Пригоди


Zeus: Наймогутніший Бог Грецького Пантеону та Його Легендарні Пригоди

Photo: freepik.com


У міфах Стародавньої Греції Zeus був найпершим Богом. Він жив на горі Олімп, і звідти він керував усім світом. Зевс володів громом і блискавкою. Він, подібно до Бога Юпітера, керував природною стихією. Zeus прирівнюється до римського Бога Юпітера.

За легендами Зевс був сином титанів Кроноса і Реї. Zeus зміг скинути батька з престолу і стати найголовнішим Богом. Завдяки повелителю Стихій були звільнені з утроби Кроноса його брати і сестри. Вони були вдячні Зевсу, тому вирішили віддати кермо влади своєму молодшому братові.

Zeus зображувався чоловіком середніх років із довгою сивою бородою. Також у нього було пишне волосся. У руках у нього був тризуб. За допомогою нього він робив блискавки. Деякі його також зображують із молотом у руці. Головний Бог їздить на колісниці. Вона була запряжена орлами. Зевс наказував птахам мучити людей за їхні гріхи.


У Зевса є різні здібності: він може перевтілюватися в будь-яку земну істоту, має дар передбачення. Більш детальну інформацію про Бога Зевса, можна дізнатися на сайті https://whoiszeus.com.ua/.


Zeus в античній міфології


Зевс був сином титанів Кроноса і Реї. Він був наймолодшим. Вижив Zeus завдяки своїй матері Реї. Батько його, Кронос, став поспіль ковтати всіх дітей, народжених Реєю, бо боявся, що хтось із його нащадків скине його з престолу. Рея вирішила врятувати Зевса. Вона загорнула в пелюшки камінь і подала його своєму чоловікові. Кронос, нічого не запідозривши, тут же проковтнув камінь. Рея сховала Зевса в печері на острові Крит. Немовля виховувала німфа, а коза Амалфея годувала його своїм молоком. Зевс ріс сильним і розумним. Щоб плач Зевса не почув Кронос, критські вартові стукали у свої барабани. Коли став дорослим, він вирішив за всяку ціну звільнити проковтнутих Кроносом братів і сестер і захопити владу. За допомогою своєї першої дружини, Zeus приготував чарівний напій, випивши який Кронос став відригувати проковтнутих дітей. Брати і сестри Зевса вийшли на світ уже дорослими. Після цього почалася тривала війна між титанами та богами. Вона називалася Титанхомонією і тривала 10 років. Зевсу важко дісталася перемога. На допомогу він закликав однооких циклопів і сторуких велетнів. Йому навіть довелося боротися з чудовиськом Тифоном, якого породила мати Землі Гея. Після довгої і болісної війни, Зевсу вдалося перемогти. Його брати і сестри були йому дуже вдячні за те, що він звільнив їх, тому він став найголовнішим.

Згідно з легендами, він був дуже велелюбним. У нього було багато любовних зв'язків, тому було багато дітей. Закохувався, як у богинь, так і в земних жінок. Так на світ з'являлися нові боги та напівбоги. Серед відомих героїв, у яких батьком був Зевс, були Геракл і Персей.

Від першого офіційного шлюбу з Метідою на світ з'явилася богиня війни Афіна. Вона вийшла вже дорослою з голови Зевса. Метіду Зевс проковтнув, перетворивши на муху, бо йому Гея передбачила, що його владу відберуть син, народжений Метідою. Від другого шлюбу Зевса з тіткою Фемідою, богинею справедливості і правосуддя, на світ з'явилися три ори, три богині пір року. Від третього шлюбу Зевса з його сестрою Герою на світ з'явився Гефест - бог вогню і ковальського ремесла, богиня юності Геба, Арес - бог війни і богиня народження дітей Іліфія.

Гефест народився потворним. Дружина Зевса Гера вирішила скинути його в море. Однак його підібрали Фетіда та Еврінома. Вони стали його виховувати. Так виріс справжній майстер ковальської справи, який робив блискавки для свого батька Зевса. Також дітьми Зевса були Афродіта, Аполлон, Гермес і багато інших. За деякими даними, загалом у Зевса було 92 дитини, з яких 51 була народжена від земної жінки.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук