Подорож на авто з дитиною: корисні поради для батьків


Опубліковано 28 Лютий 2024 о 16:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Лайфхаки для батьків >  Подорож на авто з дитиною: корисні поради для батьків


Подорож на авто з дитиною: корисні поради для батьків

Photo: allo.ua


Тривала автомобільна подорож із дитиною може здаватися чимось складним і дискомфортним. Проте це не так, і всі члени великої чи маленької родини можуть отримати задоволення від цієї пригоди. Головне — це правильна підготовка до події.


Ключовою умовою будь-якої поїздки є максимальна безпека водія та пасажирів. Тому починайте підготовку до подорожі з дослідження ціни на автокрісла для дітей, порівняння їхніх характеристик.


Спираючись на чинні законодавчі норми, сьогодні взагалі заборонено перевозити дітей в автомобілі, якщо немає спеціального сидіння. Навіть коли проїхати потрібно зовсім невелику відстань. Тому придбання дитячого автокрісла є обов'язковим. 


За та проти автомобільних подорожей із дітьми


Тур на авто, як і будь-яка подія, має свої переваги та недоліки, які обов'язково потрібно враховувати. Це допоможе правильно розставити пріоритети та зрозуміти, чи готова ваша родина зараз до такої подорожі. Розпочнемо з розгляду переваг:

  1. можливість самостійно планувати маршрут поїздки та змінювати його за потребою чи бажанням;
  2. власний автомобіль дає можливість відвідати віддалені місця, до яких не курсує громадський транспорт;
  3. незалежність від обсягу багажу (багато перевізників обмежують обсяги або ж постає питання доплати);
  4. економія коштів: іноді придбання квитків для всієї родини коштує дорожче, ніж заправлення та обслуговування автомобіля, особливо коли йдеться про закордонні поїздки;
  5. самостійне визначення графіку руху та зупинок, а також їхньої тривалості;
  6. емоційний комфорт: подорожуючи власним транспортом можна не перейматися щодо того, що малюк своїм плачем або голосними іграми заважатиме іншим пасажирам.

Якщо дитина не дуже охоче сидить у кріслі, за можливості основні ділянки шляху долайте під час її сну. Така стратегія зробить поїздку комфортною для всіх її учасників. Аби малюкові не було сумно під час сидіння в автокріслі, візьміть із собою в дорогу іграшки та книги відповідно до віку й захоплень.


Великий вибір товарів для дітей представлено на сайті магазину allo.ua у Львові.


Недоліки


Насамперед треба думати про відповідальність та втому. Особливо це стосується водія. До інших недоліків відносять:

  1. ризик виникнення непередбачуваних ситуацій: ламання транспортного засобу; затори на дорозі чи черги на кордоні;
  2. необхідність завчасно продумати місця зупинки для відпочинку, сну та їжі.

Проте все залежить від ситуації та потреб. Загалом не потрібно боятися подорожей із дитиною. Навіть якщо така поїздка є незапланованою.


Загальні поради


Рекомендується взяти з собою запас води та легкий перекус для дитини: фрукти, печиво, пюре тощо. А от від жирної їжі краще відмовитися, інакше зросте ризик закачування юного пасажира під час руху. Ароматизатори для салону авто теж краще не використовувати, оскільки їхній запах може спричинити нудоту та блювання.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук