Куди піти з дитиною у Відні: план для батьків


Опубліковано 03 Липень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Куди піти з дитиною у Відні: план для батьків


Куди піти з дитиною у Відні: план для батьків

Photo: Діти в місті


Якщо ви плануєте подорож за кордон, обов’язково розгляньте можливість відвідати Відень. Це неймовірне мультикультурне місто захоплює своєю історією та архітектурою, неймовірними сучасними парками та поєднанням різних культур. А музеї Відня – це окремий вид насолоди. В цьому місті зібрані твори найвидатніших митців Європи.

«Діти в місті» створили для вас путівник по найцікавішим місцям Відня. Обов’язково виділіть на відвідування цього міста декілька днів.


Зверніть увагу на наш каталог: Куди піти з дитиною за кордоном: розваги, цікаві локації


Центр міста



Photo: Діти в місті. Будівля Парламенту


Відень – це місто музеїв, музики і неймовірної архітектури. Якщо прогулюватися центром, буквально на кожному кроці можна побачити неймовірної краси будівлі. Прогулянка по центру переносить туристів в справжню казку з замками, фонтанами та чарівними садами.


Обов’язково прогуляйтеся центральними вулицями, щоб побачити:

  • Імператорський палац Хофбурґ,
  • Собор Святого Стефана,
  • Іспанська школа верхової їзди,
  • Віденська ратуша,
  • Собор Святого Карла,
  • Будівля парламенту,
  • Вулиця Кертнерштрассе (Доннербруннен),
  • Театр Бургтеатр,
  • Віденська державна опера.



Photo: Діти в місті. Собор Святого Карла (Карлскирхе)



Музеї, які варто відвідати


У Відні безліч музеїв, які просто неможливо обійти, якщо відвідуєш місто у якості туриста. Тут навіть є Музейний квартал, де знаходяться такі музеї як Музей Леопольда, Музей сучасного мистецтва, Архітектурний центр та дитячий музей ZOOM. Останній, до речі, дуже сподобається дітям, адже в ньому повно інтерактивних експонатів, постійно проводяться майстер-класи, експерименти і дослідження.

Музей історії мистецтв – місце, обов’язкове для відвідування, навіть, якщо ви зупинилися у Відні лише на декілька днів. Відвідування цього музею забезпечить вам незабутні враження, адже тут представлені роботи найкращих європейських художників та скульпторів. Ця колекція довгий час збиралася родиною Габсбургів. Якщо у вас не дуже багато часу, одразу прямуйте до картинної галереї, де представлені відомі роботи Рафаеля, Брейгеля та Тиціана.



Photo: Діти в місті


Також варто відвідати галерею Albertina, яка вважається однією з найбільших сховищ графічного мистецтва. Постійна колекція складається з понад 100 картин, включно з Моне та Пікассо. Крім цього, тут постійно влаштовують цікаві тимчасові виставки.


Куди варто поїхати з дітьми


Якщо ви приїхали у Відень з дітьми, рушайте до Парку Пратер. Це величезний розважальний комплекс, де можна покататися на різноманітних атракціонах, а також на знаменитому колесі огляду Riesenrad. Лише уявіть, це колесо було побудовано у 1897 році!

Обов’язково відвідайте Шенбруннський палац, прогуляйтеся у парку і садах біля палацу, оформлених у французькому стилі. Серед дерев та алей ви знайдете багато цікавих пам’яток, а також матимете можливість прогулятися лабіринтом. Але й це ще не все! На території комплексу Шенбрунн розташований Шенбруннський зоопарк, який вважається найстарішим зоопарком у світі. Він був створений у 1752 році.


Україна у Відні



Photo: Діти в місті


У Відні є цілих два пам’ятника українським козакам. Це пов’язане з тим, що українські козаки у 1683 році допомагали австрійцям звільняти Відень від військ Османської імперії і зіграли важливу роль у перемозі. Один пам’ятник знаходиться у Тюркеншанцпарку. Це чудове місце для відпочинку та прогулянок. Другий трохи далі від центру - на горі Леопольдсберг.



У Відні дуже багато незвичних сучасних будівель, які вартують уваги. Не оминайте і мистецьких культурних заходів, які проходять у столиці Австрії. Наприклад, сходіть з дітьми на відому на весь світ Віденську оперу.

Щодо смаколиків, обов’язково спробуйте австрійський шніцель, віденську каву та торт Захер.

Відень – ідеальне місто для подорожей з дітьми, адже тут можна знайти розвагу на будь-який смак. Цікаво буде всім, а задоволення від неймовірних казкових видів гарантоване.


Читайте також: Куди піти з дитиною у Празі: план для батьків






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук