Поради з вибору засобів для догляду за волоссям


Опубліковано 29 Серпень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Лайфхаки для батьків >  Поради з вибору засобів для догляду за волоссям


Поради з вибору засобів для догляду за волоссям

Photo: rozetka.com.ua


Правильний догляд за волоссям настільки ж важливий, як і косметика для шкіри обличчя та тіла. Адже стан локонів та зачіска можуть багато розповісти оточенню про нашу індивідуальність, стиль та вподобання. Чим раніше ви почнете користуватися засобами з хорошим складом, тим довше волосся залишатиметься здоровим та блискучим. То як вибрати шампунь та кондиціонер? Чи знадобиться маска для волосся? Як, коли та чим розчісувати локони? Розповідаємо далі в матеріалі.


Базовий догляд


Будь-який домашній набір косметики для волосся має включати засіб для очищення шкіри голови та пасм по всій довжині, а також кондиціонер, що створює захисну плівку на поверхні кожного волоска. Всі інші продукти — вже додаткові, це можуть бути:

  • маска — засіб з концентрованою формулою, що глибоко зволожує, живить або відновлює пошкоджене волосся, наноситься рідше за шампуні та кондиціонери, приблизно 1–2 рази на тиждень;
  • ампульні продукти — продаються упакуваннями маленьких ампул, в кожній з яких засобу рівно на одне застосування, часто розраховані на стимулювання росту волосся чи швидкого відновлення пошкоджених кінчиків;
  • олійки та сироватки — наносяться на сухі локони, надають їм блиску та еластичності, полегшують розчісування та укладку;
  • спреї для збільшення прикореневого об’єму — потрібні власницям тонкого ослабленого волосся, наносяться в зоні коренів.

Якщо немає часу повноцінно помити голову, іноді можна скористатися сухим шампунем. Він нівелює надлишок шкірного себуму, від чого волосся виглядає охайним.


Photo: rozetka.com.ua


Як правильно користуватися різними продуктами


Шампунь наноситься переважно на шкіру голови, біля самих коренів. Він очищає скальп, відлущує відмерлі клітини шкіри. На очищених тканинах краще вбираються доглядові засоби, шкіра дихає. Якщо волосся дуже жирне, шампунь можна нанести й по всій довжині.

Кондиціонер розподіляється по чистим вологим пасмам усією довжиною, крім зони біля коренів. Достатньо тримати його 1–2 хвилини, а потім змити теплою водою.

Маска наноситься за тим же принципом, що й кондиціонер, проте тримається довше — від 3 до 30 хвилин. Для кращого ефекту багато виробників радять одягати поліетиленову шапочку, а на неї — банний рушник.

Після миття волосся промочують рушником з мікрофібри чи бавовни. Якщо ви сушите його феном, варто спочатку нанести термозахист, щоб не пошкодити волосинки високою температурою. Не рекомендується лягати спати з мокрим волоссям, адже це може спричинити розвиток шкідливих мікроорганізмів у подушках.

На кінчики сухих чистих локонів наносять густі олійки, іноді навіть ароматичні.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук