Як отримати довідки в школу та дитсадочок без черг та стресу


Опубліковано 02 Жовтень 2024 о 14:00

Блог Діти в місті Хмельницький >  Лайфхаки для батьків >  Як отримати довідки в школу та дитсадочок без черг та стресу


Як отримати довідки в школу та дитсадочок без черг та стресу

Photo: freepik.com


Для допуску в школу або дитсадочок кожна дитина обов’язково має пройти медичний огляд. Мета цього заходу — не просто отримати довідку, а переконатися, що дитина морально і фізично готова до певних навантажень, які передбачає навчальний процес. Проте для проходження огляду часто потрібно подолати черги під кабінетами лікарів по 50 людей, що не тільки незручно, але й шкідливо для дитини. Це не просто стрес, а й ризик захворіти. 

Окрім того, спеціалісти, які мають прийняти велику кількість пацієнтів, вимушені виконувати свої обов'язки поспіхом. Чи можна в таких умовах говорити про справжню перевірку готовності дитини? Звісно ні. Проте можливість пройти медогляд перед школою з максимальним комфортом для батьків та дитини існує. В статті вона розглядається, але спочатку варто дізнатися про деякі деталі огляду.


Які довідки потрібні для навчальних закладів


Зазвичай навчальні заклади вимагають довідку за формою 086-1/о або 086-2/о. Для деяких закладів може бути достатньо уніфікованої довідки за формою 086/о. По суті це витяг з медичної картки про стан здоров’я дитини, якщо вона протягом року пройшла обстеження.

За цей час має бути перевірено: 

  • відсутність вірусних, паразитарних захворювань чи гострих інфекцій;
  • відповідність маси тіла до розвитку;
  • гостроту слуху та зору;
  • стан ротової порожнини;
  • функціональний стан стоп;
  • відповідність рефлексів та інші обстеження.

Окрім довідки знадобиться виписка про всі щеплення, які потрібно зробити за графіком. 


Яких спеціалістів треба пройти дитині


Існує перелік обов’язкових спеціалістів, яких потрібно відвідати у кожному віці:

  • до 6 років: педіатра та за необхідності вузьких спеціалістів;
  • від 6 до 11 років: ортопеда, стоматолога, офтальмолога, хірурга;
  • від 11 до 15 років: стоматолога, ендокринолога, хірурга та, якщо виникає необхідність, психолога і гінеколога;
  • від 15 років: стоматолога та, якщо є необхідність, гінеколога.

Зазвичай цих спеціалістів вистачає, щоб підтвердити готовність дитини до школи та дитсадочка і при цьому вчасно виявити хвороби або відхилення розвитку. 

Всі діти також обов’язково мають здати під час обстеження загальні аналізи крові та сечі, аналіз калу на гельмінти. За необхідності сімейний лікар або педіатр може призначити розгорнуті аналізи та електрокардіограму. 


Схема проходження медогляду без стресу


Медична довідка діє протягом року, а аналізи — протягом місяця. Тому можна подбати про проходження відповідних лікарів заздалегідь. Якщо робити регулярні обстеження, дитині не потрібно буде кілька днів підряд сидіти в чергах для проходження обстеження. 

Це перший варіант безстресового проходження медичного догляду. Другий — записатися в сучасну приватну клініку, таку як MED OK, де кожен пацієнт може прийти на певний час і таким чином уникнути черг.


А щоб ви могли зекономити, в клініці передбачені пакети послуг для кожного віку та типу довідки. Відомо, що спеціалісти цього медцентру відрізняються уважним ставленням до маленьких пацієнтів. Сучасне обладнання дозволяє провести процедури без стресу і болю. А оздоблені кабінети дають можливість почуватися на прийомі лікарів максимально комфортно. 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук